nedelja, 23. marec 2014

H O L I

Ker že tako pridno črtam želje s svojega seznama, je končno pokljukan tudi Holi. Festival barv. Festival pomladi. Ljubezni in prijateljstva.

Dočakala sem ga v "svetem" mestu. Mirno in ljubko mestece se na ta dan spremeni v divji trance party. Na prostem. Brez kakršnekoli dodatne varnosti. Le peščica brezmadežnih policistov / opazovalcev iz ozadja. Od 9h zjutraj pa do popoldanskih ur je tisočera množica norela ob trance glasbi, oblaki barv so postajali večji in večji, na trenutke neznosni, množica pa vedno bolj ponorela. Trganje majic s teles, polivanje z obarvano vodo in posipavanje s kilogrami mavričnih barv (baje vse naravne, razen črne in še ene, pa se ne spomnim). Prevladovala je roza. Lansko leto baje viola.

In ob treh popoldne je bila zadeva zaključena. Oblaki barv so se polegli, množica se je razkropila. Mir, kot da se ni nič zgodilo. Le sem in tja so pritavali roza obrazi kričeč "Happy Holi!"

Posledice? Mesto je bilo še nekaj dni ovito v roza barvo, tudi krave in psi, po kanalih se je vila roza barva iz vseh možnih hotelov in ne upam si predstavljati koliko dela je imelo osebje hotelov in guest housov s čiščenjem kopalnic. In sob.

Meni je recimo za kopalnico vzelo 3 dni, pa še je roza.
In še vedno hodim naokoli z roza prameni.



















1 komentar:

  1. Zeloooooo drugače kot bi si predstavljala le ob branju. Erika, hvala! To se ne doživi vsak dan. Kopalnica pa.... saj bo dobila svojo podobo:)

    Pomladni pozdravček!

    OdgovoriIzbriši