sreda, 22. junij 2011

Midve odhajava!!!

Žirafa je zjutraj skrbno pripravila svoj pisan kuferček in že cel dan nestrpno postopa pred vrati ter čaka najini prijateljici (Jaje & Jaje), da skupaj odpeketamo norim dogodivščinam naproti. Saj jo razumem, zakaj je tako neučakana. To je njena prva pot.
Kam gremo?
V Srbijo. V malo vasico Kravarico, med najboljše in srčne ljudi.
Nabirat maline.
Aha. Čisto prave maline.


Pred najinim odhodom pa je Žirafa izrazila željo, da bi rada po dolgem času nekoga obdarila. Razmišljali sva, kako bi izpeljali obljubljeno nagradno igro in prišli do skupnega zaključka. Zanima naju le to, kateri Patsy izdelki so vam NAJBOLJ všeč
Med vsemi prispelimi odgovori, komentarji ipd., bova izžrebali 2 srečnici, ki bosta prejeli Patsy darilni bon v vrednosti 35 eur in 25 eur!

Odgovore lahko pošiljate na info@patsy.si, komentirate blog ali kar na Patsy zid na FBju.

Žrebanje bo v petek, 1/7, ob 18:00!


Srečno!

torek, 21. junij 2011

Zvok svetlobe

V soboto je bila najina stojnica poleg zanimive instalacije, postavljene v sklopu festivala Svetlobna gverila.

Na stotine svetlikajočih se stekelc, plavajoč v ritmu lahke sapice.
Kakšna poezija svetlobe je to morala biti šele zvečer ...

petek, 17. junij 2011

Dost Mam!

Je rekla Žirafa, zacepetala z vsemi nogami, pomigala z ušesi in se s prekrižanimi nogami trmasto usedla v kot. "Hočem nova oblačila! In to danes, ker drugače ne grem jutri nikamor!" je po ateljeju odmeval cvileč glas. Po napornem tednu, polni luni in še mrku po vrhu, ji nisem mogla oporekati. Da o njenem milem pogledu ter mežikajočih dolgih trepalnicah ne govorim.


In smo šle.
Fani na krmilu.
 Žirafa zadaj v košari. 
V šoping. 
Po babje.


Po cotke.
Pa po nova stajliš kopitca.
Brez žirafastih vzorcev, seveda.
In novo ovratko.
Fani, pa je za potrpežljivost dobila čisto pravi klobuček.



In Žirafa. 
Da vidite sedaj njo.
Kako ponosno koketira po ateljeju in pripravlja veselo druščino za jutrišnji pohod v mesto.


Najdete nas na Bregu v Ljubljani.
Stojnica #14.
(od 9:00 do 16:00) 




Frči Frči Frči ... in se kadi.

Le kaj v svoji Ustvarjalni Kuhinji pripravljata Patsy in Žirafa ?


Čisto NOVE Putkaste Obroče za Lase

torek, 14. junij 2011

Novi Rajfki ...

Z Žirafko sva bili pridni in uspelo nama je pričarati 2 čisto nova Rajfka z Vilinčkoma ...



Še več Vilinčkov pa najdete TUKAJ!


nedelja, 12. junij 2011

Vintage it IS!

Z Žirafo sva pred nekaj dnevi na poti iz ateljeja slučajno opazili napis Divas Vintage Galerija. Na stezi za kolesarje je nastal cel kaos, saj je Žirafa zadaj v košari od navdušenja čisto podivjala in seveda nemudoma želela preveriti situacijo. In sva pokukali notri. Kristina in Barbara, pravi Vintage Divi, sta naju toplo sprejeli in popeljali nazaj. V preteklost. In sedanjost.

Vonj, ki spominja na babičino spalnico. Skrbno zložena in ohranjena oblačila vrhunskih blagovnih znamk iz 50ih, 60ih, 80ih ... nekatera še nikoli nošena. Pisano vintage pohištvo, dodatki za dom, nakit in ogromno čevljev... Ni da ni!

Vabljene, vse Vintage Dive, da ju obiščete v njuni galeriji na Mesarski ulici v Ljubljani.
Ne bo vam žal.





sreda, 8. junij 2011

Vonj po spominčicah ...

Obožujem dež, četudi me ujame na kolesu (včeraj recimo). Ni lepšega občutka, ko narava "pljuva" po tebi, ti pa se samo smejiš in se ji ne upiraš... No, ni ravno tako idilično, ker znajo odpovedati zavore, čebelica Fani se prične pritoževati, da se jih skupaj lepijo krila. In Žirafa. Ta je res nekaj posebnega. Svoj vrat steguje naokoli, vohlja za cvetlicami in z dolgim jezikom lovi dežne kaplje (sem in tja pa si drzne oblizniti kakega mimoidočega). Si predstavljate to podobo na cesti? Razmočena Patsy z obrazom kot panda (beri razmazana maskara), tečna Fani in "malce" posebna Žirafa, ki vsake toliko ne ve kam s svojo 5 nogo. Vam rečem, nam nikoli ni dolgčas.



Skoraj vsak dan se s kolesom (vse 3) peljemo skozi ljubljansko tržnico. Obvezno mimo cvetlic, ker drugače Žirafe ne prepričam, da spravi svojo 5to nogo nazaj v košaro in preneha z nepotrebnim zaviranjem. In vsak teden si vse 3 privoščimo največji možen šopek cvetlic kar je mogoče. Trenutno se kopamo v dišečem oblaku prečudovitih potonik, ki se jih ne moreš nagledati. Če zaprem oči, me njihov vonj popelje daleč nazaj k svoji babici, ki je imela resnično pravljičen vrt. In največje veselje je bilo, ko sem se lahko izgubila med vsemi njenimi cvetlicami in poskrbela, da je bila najina miza vedno cvetlična. In na tistem vrtu so bile tudi njene dragocene Potonike. Dišeče in drhteče cvetlične glave, ki so mi vedno pokimale v pozdrav....
Takrat se mi je zdelo, da pot s Fičkotom do Vojnika traja celo večnost. So pa to bila definitivno najlepša poletja v mojem življenju.
Čemu taka nostalgija zadnje čase?
Vremena ne morem kriviti. Žirafe in Fani tudi ne.
Očitno že mora biti tako...

ps: Naj omenim, da babičina Potonika še vedno živi. Dedek je namreč že dolgo let nazaj njeno korenino po pošti poslal moji mami, ki jo je zasadila v našem domačem vrtu ... 

ponedeljek, 6. junij 2011

Startaske so zakon!

Pred dnevi so moje nožice postale nostalgične in so vztrajale, da jih obdarim z Startas čeveljci. Odpeljale so me v trgovino Borovo, kjer dobiš občutek, da se je ustavil čas. In sem jih zagledala. Čisto Nove Startaske. Kupiti sem sicer mislila tiste bele, s temno modrimi vezalkami, in jih porisati sama. Ampak.... S police so me klicale pisane "snikerke" in nič na tem svetu me ni prepričalo (kaj šele moja stopalca), da jih ne "posvojim".
Sedaj sem ponosna lastnica pisanih Startask.
In to še ni vse.
Počutim se tako mladostno, he he. 
Lepi spomini na otroštvo, ni kaj.



PS: Če vas zanima, kako izdelujejo Startaske, si poglejte tale VIDEO. Meni se je na koncu kar zvrtelo od pisane palete Startask, k jih je ponovno oživel Mauro Massarotto v sodelovanju s kreativnim studijem Sheriff&Cherry!  



NAJ ŽIVIJO STARTASKE!!!